Dankzij hard werken, een goede samenwerking en respect voor elkaar kon deze bestuursploeg  realiseren wat ze bij de opstart voor ogen had. Bovendien hield ze de gemeente financieel gezond.


Realisaties

Openbare Werken

Beduidend meer aandacht
De verdubbeling van het jaarlijks budget aan onderhoudswerken (van 250.000 € naar 500.000 €) bleek geen overbodige luxe. Heel wat slecht-onderhouden en/of onveilige wegen zijn hersteld. Het lijstje met dringende wegenwerken is nog lang niet afgerond!

Een doorbraak in de opwaardering van onze wegen
Het meest ingrijpende investeringswerk, waarvan elke Gaverse inwoner de impact heeft ondervonden, is de aanleg van wegenis- en rioleringswerken in Kasteeldreef-Molenstraat-Brandweerstraat kortom ‘Dwars Door Gavere’.
Daarnaast werden heel wat andere bijkomende relevante riolerings- en wegenisprojecten uitgevoerd.

Nieuwe wind: Zelfsturende teams
De herstructurering van onze technische dienst in drie zelfsturende teams leidde tot meer tevreden werknemers, een betere bundeling van de werkopdrachten, een nauwkeurigere planning, een efficiëntere werking, betere prijzen … en meer tevreden inwoners. Uiteraard is het eindpunt nog niet bereikt maar van stilzitten is er geen sprake: regelmatig evalueren en optimaliseren is de basis.

Duurzaam
Het afleveren van kwalitatief werk en het flexibel kunnen inspelen op (onverwachte) omstandigheden vereisen aangepaste voertuigen en machines. De multifunctionele verreiker en werktuigdrager zijn voorbeelden van weloverwogen investeringen. Tevens is er steeds oog voor het milieu: alle nieuwe dienstvoertuigen zijn energiezuinige CNG-voertuigen.

Senioren

Gezelligheid troef!
Een gezellige namiddag, een leuke babbel, een aangename omgeving … Elke minder-jonge heer of dame droomt er van om op een ongedwongen, levenslustige manier zijn dagen door te brengen.
Een laagdrempelige dagdagelijkse werking in het trefpunt ’t Eiland (Sportdreef) bevordert het gemeenschapsgevoel. Er is voor elk wat wils: kaarten, gezelschapsspelen, biljarten, wandelen, dansen, breien … of gewoon wat keuvelen.

‘Thuis in Gavere’
Dé ultieme droom: ervoor zorgen dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving en ervoor zorgen dat mensen meer kunnen deelnemen aan het gemeenschapsleven.
Samen met ouderen en hun omgeving (senioren, mantelzorgers, dokters, verplegers, mutualiteiten …) naar oplossingen zoeken voor noden en vragen, die de senioren en hun entourage ervaren, was de boodschap.
De aandacht ging vooral naar co-creatie en interactie.
Uit de co-creatieworkshops zijn diverse warme projecten naar voor gekomen en opgestart onder de noemer ‘Thuis in Gavere’. Zo zijn ook twee verrassende buurtinitiatieven gegroeid uit dit project, ‘Dorpstuin Vurste’ en ‘Radio Gagavere’.