Over Tanja

 • Geboren in 1970
 • Opgegroeid in Balegem als jongste van drie
 • Industrieel ingenieur textiel (CTL Gent)
 • Echtgenote van Wim Van Der Schueren, een ondernemende zelfstandige
 • Mama van 2 jongvolwassen studenten: Gilles (scoutstotem ‘Plichtsbewuste Springbok’) en Michiel (scoutstotem ‘Schalkse Olifant’)
 • Zelfstandige (bestuurder van Eeckhout en partners NV)
 • Schepen van Openbare Werken en Ouderenbeleid (2013-2018)

Haar troeven

 • Sterke motivatie
 • Rustig, diplomatisch karakter (met een vrouwelijke vastberadenheid)
 • Ervaring als schepen
 • ‘Moeder voor elke Gaverling’, volgens haar zonen

Ode aan een unieke samenwerking!

Collegialiteit primordiaal

Bedankt burgemeester, collega-schepenen en collega-mandatarissen voor de zes aangename en leerrijke jaren, waarbij elk van ons zijn mening kon en mocht geven, waarbij we met respect met elkaar omgingen, waarbij ik me voluit mocht toeleggen op de beleidsdomeinen Openbare Werken en Ouderenbeleid. Een hemelsbreed verschil tussen beide domeinen, maar elk een bron van voldoening.

Gewaardeerde kennis

Bedankt collega’s van de gemeentelijke administratie voor jullie kennis, ervaring en ondersteuning.
Ik besef heel goed dat, als ik ergens mijn zinnen op zet, graag tot het uiterste ga en mijn doel wil bereiken. Ik heb mogen ervaren dat jullie niet anders zijn. Jullie vlogen er mee in en hielpen met het realiseren van onze ambities. Mede door jullie inzet en bekwaamheid wordt Gavere op de kaart gezet. Ik voel me dan ook ongelooflijk dankbaar dat ik de afgelopen zes jaar op zo’n topteam kon rekenen.

Geduld

Bedankt inwoners van Gavere voor jullie geduld tijdens de wegenwerken.
Wegenwerken brengen hinder met zich mee, en elk van jullie heeft dit ook geweten.
‘Dwars door Gavere’ en ‘de as Vurste-Semmerzake’ … openleggen … geen sinecure. 
Ik moet eerlijk bekennen: evident was het niet, ik heb dan ook alle begrip voor jullie frustraties tijdens de werken.
We zijn heel fier dat ons harde werk  beloond werd. We zijn erin geslaagd om kwalitatief werk te leveren en de beloofde, vooropgestelde timing van het belangrijkste project ‘Dwars door Gavere’ te respecteren!  
Het was me dan ook een groot genoegen om op 19 mei 2018 met zoveel Gaverlingen onze vernieuwde weg te mogen inwandelen. Zoveel sympathisanten! De positieve reacties deden me veel deugd.

Vertrouwen

Bedankt inwoners van Gavere voor jullie vertrouwen in het ouderenbeleid
Om een ‘Thuis in Gavere’ te kunnen uitbouwen, rekenden we op Gaverlingen met een warm hart voor senioren. Het was aanstekelijk en verwarmend om te mogen vaststellen dat zoveel Gaverse vrijwilligers bereid waren om samen oplossingen te bedenken voor de noden van onze senioren.

Ook bij de Vereniging Voor Steden en Gemeenten (VVSG) zijn we niet aan de aandacht ontsnapt. Gavere: een voorbeeld voor andere gemeenten! Hiernaast kan je het filmpje van VVSG over Gavere vinden.

Video afspelen